Image Image Image Image Image

23

heinä

Sarjista museolla

  • By

Parin viime viikonlopun ajan ovat museokävijät voineet ehdottaa aiheita piirroksiin ja lyhyisiin, kahdesta kolmen ruudun mittaisiin sarjakuviin museossa vierailessaan. Mieluiten aiheet ovat liittyneet itse museorakennukseen tai sen esineistöön, tai sitten vaikka lapsuusmuistoihin entisen Vehkalahden ja Haminan alueelta. Jokainen ehdotus ei ole omaa kuvaa saanut, vaan joihinkin kuviin on kerätty palasia useammasta ehdotuksesta. Valmiit kuvat julkaistaan sitten pienissä erissä täällä päiväkirjassa. Aiheita onkin kertynyt tasaista tahtia, ja tässä tulevat valmiista kuvista ensimmäiset:

 

Monille museokäynnillä erityisen merkityksellisiä ovat olleet muistot omilta kouluajoilta, ja monesti on nostettu esille opettajan katederi. Opettaja oli tiukka ja arvovaltainen ja tuoksui välitunnin jälkeen kateutta herättävästi kahvilta.

image

Myös rakennuksena vanha kansakoulu on monille tuttu ja muistelopiiriläisten talon taakse kylvämä pellavapelto on herättänyt kiinnostusta.

 

image

Joitakin tarinoita on myös kerrottu, joista yksi myös liittyen museolla esillä olevaan esineisiin: isän mäkisuksiin.

 

image

 

Kuvatoiveita voi esittää museokäynnin yhteydessä vielä heinäkuun loppuun asti ja piirtäjänä toimiva Emilia Karvanen pyrkii ne parhaansa mukaan toteuttamaan. Nähdään museolla!